Talo on mieheni vanhempien talkoilla itse rakentama, valmistunut '83. Mieheni osti isänsä ulos tästä vajaat 2 vuotta sitten ja me muutimme sisään marraskuussa '05. Eikä tarvitse korviaan höristää kun kuulee miten koko talo huutaa vähintään pintaremonttia, sieltä täältä syvempääkin paneutumista. Helpoimmasta päästä on aloitettu; työhuoneen seinät on puolipaneloitu ja tapetoitu, katto paneloitu ja puulattia hiottu ja lakattu vuosi ennen talokauppoja. Oman makuuhuoneemme remppasimme pitkällä kaavalla niin että se valmistui jouluksi. Sinne tuli mm. uudet tapetit ja listat ja puulattia paikattiin, hiottiin ja lakattiin.

Kesä oli huomattavasti sopivampi vuodenaika ryhtyä keittiöremonttiin, ei tule niin suurta ongelmaa tuon ruuanlaiton kanssa kun tarkenee grillailla :) Onneksi säät on suosineet, eikä viime viikkoina ole ollut yhtään kaatosadepäivää... tai ainakaan iltaa!

Tästä lähdettiin liikkeelle. Kaapistot ovat alkuperäiset, anopin lempivärin mukaan siniset. Maalit ovat hilseilleet kaappien koristelistoista, roskiskaapin reunan on joskus koira järsinyt, työtasoon on palanut ruskea reikä. Puulattian lakkaus on monesta kohtaa kulunut kokonaan pois, niin että pienen koiranpennun pisulätäkkö imeytyy salamavauhtia puun sisään. Oletteko kenties kuulleet sanonnan "Suutarin lapsilla ei ole kenkiä"? Juu, appiukko on rakennusmestari................

Tässä kuukauden takainen näkymä ala-aulasta keittiöön, alemmassa kuvassa keittiöstä kohti eteistä.

845974.jpg

845975.jpg

Sitten alkoi tapahtua. Ensin vietettiin puutalkoot ja kiskottiin kaksin käsin. Yhden huilipäivän jälkeen kiskottiin jo lautaa ja villaa.

Keittiö haluttiin pitää toimintakuntoisena mahdollisimman pitkään, joten hunnilauma kävi ensin pikkumakkarin kimppuun. 31.7 otetuissa kuvissa lattia on jo revitty auki ja villat tungettu jätesäkkeihin.

846006.jpg

846017.jpg

3.8 lähti keittiöstä kaapit ja työtasot -ja sitä myötä vesi ja liesi. Nyt se grillikesä vauhtiin pääseekin ;)

845994.jpg

Hiki valuu mutta työmies puurtaa! Vaan koitti sekin hetki, että työmies pakkasi reppunsa ja huilasi seuraavan viikon mökillä :)

846050.jpg