1. COCKERSPANIELIPENTUE

Sijoituskoirani Peppi kävi jouluaaton aattona tapaamassa sulhastaan, komeaa blue roan urosta Lecibsin kennelissä. Laskettu aika on noin 24.2 ja luovutusikäisiä pennut olisivat huhtikuun puoliväliin mennessä. Pentujen väreissä on odotettavissa blue roania sekä liver roania. Peppi kävi tiineysultrassa 16.1 ja odottaa ainakin kolmea pentua.

Peppi, Jalabelle Ragtime Beauty, on oma kasvattini, hyväluonteinen, kiltti ja leikkisä 3-vuotias orange roan narttu. Pepillä on näyttelyistä EH eli erittäin hyvä, pari ylimääräistä ripseä silmissä ja c:n lonkat. Pentue on Pepin ensimmäinen. Sulho, 5,5-vuotias Cassom Twist n Shout, on englannintuonti. Silmät ovat puhtaat, ei edes ylimääräisiä ripsiä. Lonkat ovat AA ja blupindeksi on erinomainen 113. Vanhempien indekseistä 92+113 tulee 205 ja siitä yhdistelmän indeksiksi 102,5 mikä on rodun keskiarvoa parempi oletusarvo. Näyttelyistä hänellä on ERInomainen.

Yhdistelmä on cockerspanielien jalostustoimikunnan työohjeen mukainen. Odotan yhdistelmästä lähinnä hyväluonteisia perhekoiria esimerkiksi lapsiperheisiin, ei välttämättä aktiiviselle näyttelyharrastajalle.

Sijoitan pentueesta mahdollisesti urospennun. 

Klikkaa -> Yhdistelmä KoiraNetissä 

Toivon ensimmäistä yhteydenottoa sähköpostilla, janelaakkonen (at) gmail.com. 

FB_IMG_1516220329545.jpg02062015-twist-and-shout.jpg

2. CAVALIER KINGCHARLESINSPANIELIPENTUE 

3.1.18 lähdimme astutusreissuun kauemmas pohjoiseen, Mandolic-kenneliin Rantsilassa, Oulun lähellä. Ella on kaunis blenheim narttu ja sulhanen on myös blenheim, joten tästä yhdistelmästä syntyy blenheimpentuja. Laskettu aika on maaliskuun alussa ja pennut luovutetaan 8 viikon ikäisinä huhti-toukokuun vaihteessa. Ella käy ultrassa tammikuun lopulla, jolloin selviää onko pentuja luvassa.

Ella on pian 2,5-vuotias sylissä viihtyvä muru. Tätä kirjoittaessanikin Ella nukkuu sylissäni. Ella on ollut pienestä pitäen pallotyttö ja on edelleen hyvin leikkisä. Ellan paras kaveri on sitä vuotta nuorempi cavalierkuopuksemme Isla. Ellalle on tehty silmä-, polvi- ja sydäntarkastukset ja se on kaikilta osin terve. Ellalla on näyttelyistä 2 sertiä, 2 varasertiä ja se on ollut kahdesti rotunsa paras narttu. Näyttelykäyntejä Ellalla on kuitenkin vasta kuusi. Nyt se tarvitsee vielä yhden sertin valioituakseen. Ella on nartuksi aika isokokoinen, mistä syystä valitsin sille suhteellisen pienikokoisen uroksen. 

Sulho on siis pohjoisen poikia, Mandolic La Perle joka on jo vanhempi herrasmies, nyt 7v 4 kk ikäinen. Perlellä on voimassa olevat terveystulokset (silmät, polvet ja sydän) ja se on sydänkuunneltu sivuäänettömäksi vain kaksi kuukautta sitten 7v 2 kk iässä. Perle valioitui seitsemännessä näyttelyssään. Luonteeltaan se on kiltti mussukka.

Cavalier on rotu, jolla sekä pentueen vanhempien että heidän sukunsa terveystulokset ovat tärkeitä. Syringomyelian varalta Ellan molemmat vanhemmat on kuvattu yli 5 vuoden ikäisinä mikä on melko harvinaista. Molempien tulos on MRI A (= alle 2 mm), isällä alle 1 mm ja äidillä 1,3 mm. Lähisuvussa on myös muita MRI A skannattuja koiria. Perle on itse kuvattu tuloksella SM1 eli tuo samainen MRI A minkä lisäksi sen isä ja isoisä ovat niin ikään puhtaiksi kuvattuja.

Toinen tärkeä cavaliereilla vastustettava sairaus on sydämen läppävika. Cavalieryhdistyksen toimintaohjeessa suositellaankin, että alle 3-vuotiasta astutettaessa molemmat vanhemmat olisivat virallisesti sydänterveitä 5 vuotta täytettyään. Ellan äiti Silja on sydänultrattu terveeksi 5v 4 kk iässä ja sen hollantilainen isä Robin 6v 10 kk iässä, eli tuokin suositus täyttyy. Lisäksi Silja on epävirallisesti sydänkuunneltu hammashoidon yhteydessä 12/17 sivuäänettömäksi, ikää tällöin 6,5 vuotta.  

Yhdistelmä on rotuyhdistyksen hyväksymä. Odotan tästä yhdistelmästä rotutyypillisesti lempeitä ja iloisia perhekoiria joiden kanssa kehtaa pyörähdellä myös näyttelykehissä. Sijoitan pentueesta narttupennun mikäli niitä syntyy, mahdollisesti myös uroksen. 

Klikkaa -> Yhdistelmä KoiraNetissä 

Toivon ensimmäistä yhteydenottoa sähköpostilla, janelaakkonen (at) gmail.com. 

Yhteiskuvassa Perle vasemmalla ja alimpana, muut kuvat Ellasta.

Studio_20180112_023039.jpg

FB_IMG_1516220411689.jpgFB_IMG_1516213337233.jpgFB_IMG_1516213562931.jpg

received_10215292600732333.jpg