Pari viime kesäämme ovat menneet pentuja hoitaessa ja nyt tuntuukin oudolta kun molemmat astutusvuorossa olleet neidit aloittivat juoksunsa niin, että pennut syntyvät jo helmikuussa ja ovat valmiita lähtemään maailmalle huhtikuussa.
 
PENTUE 1

Ensimmäistä pentuetta odotetaan helmikuun puolivälissä, laskettu aika on itse asiassa ystävänpäivänä. Pentueen molemmat vanhemmat ovat minulle erittäin tuttuja, sillä ne ovat omia kasvattejani. Molemmat asuvat sijoituskodeissa ja lapsiperheissä, Ciru Nokialla ja Kassu Kangasalla. Ne ovat viettäneet meillä aikaa esim. perheidensä lomareissujen aikana ja ovat kulkeneet kanssamme myös näyttelymatkoilla. 
 
Ciru, viralliselta nimeltään Jalabelle Blazing Black Beauty, on nimensä mukainen kaunotar. Ciru on cockeriksi hyvinkin rauhallinen, erittäin miellyttämisenhaluinen, sylissä viihtyvä tyttö joka on kova juttelemaan. Ciru täyttää tammikuun alussa 3 vuotta. Silmät ovat terveet ja lonkat primat, A/A. Myös sen sisaruksista on kuvattu yhtä vaille kaikki, tuloksin 3 x A/A, 1x A/B ja 1x B/B eli kaikki erinomaisin tuloksin. Ciru on käynyt muutaman kerran näyttelyssä parhaana tuloksena ERI.
 
Kassu, Jalabelle Cherry Jubilee, on syksyllä 2 vuotta täyttänyt energinen nuorukainen joka harrastaa kaikenlaista koirajuoksusta alkaen. Siinä missä Ciru on rauhallinen, Kassu on vilkas, mutta toisaalta se on erittäin miellyttämisen- ja kontaktinhakuinen. Kassulla on mm. hauska tapa asettua istumaan lattialle, tiukasti sohvalla istuvan henkilön jalkojen väliin ja lähestulkoon taittavan niskansa saadakseen tiiviin katsekontaktin selän takana istuvaan ihmiseen :) Kassun kävimme "tekemässä" Ruotsissa saakka ja Kassun isä onkin Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Pohjoismaiden muotovalio, Line Sam Someone To Hug. Kassu itse on pyörähtänyt muutaman kerran näyttelyssä ja paras tulos on toistaiseksi ERI SA eli erinomainen ja sertin arvoinen. Kassulla on niinikään terveet silmät ja primat lonkat, A/A. Kaksi sen siskoista on lonkkakuvattu ja myös niillä on terveet lonkat, A/A ja B/A.
 
Pennuista odotetaan sekä yksivärisiä että kirjavia. Väreissä todennäköisimpiä ovat musta, punainen, blue roan ja orange roan. Mahdollisuuksia myös liveriin ja liver roaniin on olemassa, sillä Kassu kantanee varmuudella liver-geeniä ja Cirun kohdalla todennäköisyys on 50/50. Myöskään tan-merkkisten pentujen syntymä ei ole poissuljettu, joten pentueesta saattaa tulla aika monenkirjava.
 

Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 7 ja luovutusiässä ne ovat huhtikuun puolivälissä.

Mikäli kiinnostuit pennuista, ota yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse 041 5074174, varmimmin tavoitat klo iltapäivisin ja iltaisin. Etsin myös yhteistyökykyistä sijoituskotia narttupennulle.
 
 
PENTUE 2

 

Lilli, Toffie's Miss Alice Chocolate on tumma liver roan tyttö jonka kävimme hakemassa Ruotsista toukokuussa 2008. Koko pennunodotusprosessin ajan olin puhunut miehelleni, että pidän pentua hetken kotona ja etsin sille samalla sijoituskotia, ehdin hetken tutustua siihen kun se ei lähde meiltä välittömästi eteenpäin. Mutta sitten kävimme hakemassa Lillin kasvattajaltaan ja pentu kietoi minut tassunsa ympärille välittömästi, se oli aivan omaa luokkaansa! Olimme saapuneet aikaisella aamulaivalla Tukholmaan, ajelleet parin-kolmen tunnin matkan Lillin kotikenneliin, nauttineet runsaista ruoka- ja kahvipöydän antimista ja höpöttäneet koirista ja paljosta muustakin. Aikaa jäi silti reilusti ennen iltalaivan lähtöä ja ajelimme pikkuhiljaa kohti Tukholmaa pysähdellen matkan varrelle osuvien linnojen ja muiden nähtävyyksien kohdalla. Pentu kuljeskeli irti linnojen puutarhoissa niin reippaasti kuin se olisi aina kulkenut mukanamme, ennakkoluulottomasti valmiina menemään kanssamme minne vain. Autoon palattuamme se antoi perusteellisen naamapesun ja käpertyi syliini nukkumaan. Niinpä supatin sen korvaan illalla hytissä, että sinä et sitten lähde minnekään sijoitukseen, meidän pitää vain yhteistyöllä vakuuttaa tuo isäntäkin asiasta. Lilli hoiti osansa moitteettomasti, asiasta ei nimittäin tullut riidanriitaa miehen kanssa :) Kerran kysyi, että mites se sijoituskodin etsiminen etenee ja kun sanoin etten tätä halua minnekään sijoittaa, se oli siinä! Hetkeäkään en ole päätöstäni katunut, Lillillä on mitä mahtavin luonne ja sillä on Aivan Erityinen paikka sydämessäni.

Pentue on maaliskuussa 4 vuotta täyttävälle Lillille toinen. Lillllä on terveet silmät ja primat lonkat, A/A. Lilli on käynyt muutaman kerran näyttelyssä ja paras tulos on toistaiseksi ERI luokkasijoituksen kera. Pentueen isä, 5-vuotias Pretty Flower's Super Trouper "Lenni", on Suomen ja Liettuan muotovalio ja kunnostautunut myös nenän käytössä sillä Lenni on Suomen jäljestämisvalio. Lenni on käynyt luonnetestissä ja MH-kuvauksessa ja mejän lisäksi sen kanssa kilpaillaan tokossa; avoimen luokan ykköstuloksia on 2 plakkarissa. Lennin silmät ovat terveet ja lonkat C/C. Lenni kantaa perimässään useita värejä, joten pennuissa on odotettavissa ainakin blue roania sekä liver roania. Lenni jättää myös orange roania, Lillin perimässä punainen geeni on 50/50 todennäköisyydellä.

Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 9 ja luovutusiässä ne ovat huhtikuun lopulla. 

Mikäli kiinnostuit pennuista, ota yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse 041 5074174, varmimmin tavoitat klo iltapäivisin ja iltaisin. Etsin myös yhteistyökykyistä sijoituskotia narttupennulle, mahdollisesti myös urospennulle.