Viikko mennyt edellisestä remonttipostauksesta. Remppa on muutenkin myöhässä aikataulusta ja lisää takapakkia tuli kun työmiehemme sairastui niin että joutui sairaalaan. Muutamaan päivään ei siis tapahtunut mitään ennen kuin remppafirma sai toisen työmiehen tilalle.

899701.jpg

Edistytty ollaan silti. Yläkaapit on saatu jo paikoilleen, passata niitä pitää vielä. Vetolaatikot on kasattu, mutta vetimet puuttuu vielä kaikkialta. Alas tulikin joka väliin laatikot, ei yhtään kaappia. Vanhassa keittiössä kismitti nostella alakaapeissa olleita kuiva-ainepakkauksia pois toisten edestä että a) näki mitä niitten takana on ja b) sai ne sieltä pois!

Keittiön kaapit tilasimme Domukselta. Malli on Aino talonpoikaisovilla perinnemallistosta, ovet kermanväriset ja työtasot tummaa kirsikkaa.

899700.jpg

Liesituuletin tulee sellainen iso "katseenvangitsija" :D Eli käytännössä se on iso huuva joka maalattiin raemaalilla ja jonka reunaan tulee koristelaatat ja niiden ylä- ja alapuolelle listat. Välitila vaan pitää laatoittaa ennen kuin se voidaan asentaa paikalleen.

899730.jpg

Koska emme halunneet kulmaan karusellikaappia, jäi kaksi vaihtoehtoa eli liesi tai jätevaunukaappi. Kulmamallinen huuva veisi niin ison tilan että yläkaapeista olisi pitänyt tinkiä lisää joten vesipiste kulmassa alkoi tuntua suorastaan houkuttelevalta. Varsinkin sen jälkeen kun näin sellaisen mallikeittiössä Lielahden K-Raudassa. Allas on Franken mallistoa ja hana Oraksen. Tuohon altaan takana olevaan koloon tulee kolmionmallinen työtaso joka on reilut 10 cm korkeammalla ja sen etureuna laatoitetaan. Siihen tilattiin muutama samaa sarjaa oleva laatta kuin huuvaan, mutta kuviot ovat niissä erimallisia. Huuvassa ne laatat muodostaa jatkuvan ketjun kun taas tuohon reunukseen tulee 3 laattaa yksittäisillä kuvioilla ja loput laatat samaa kuin välitila. Välitilaan ei tule yhtään kuviolaattaa eikä huuvaan yhtään välitilalaattaa. 

899824.jpg

Uusi ikkunakin on vihdoin toimitettu, jeeeeee!!! Ja on se kiva olemassa. Päivällä kun hetken paistoi aurinko huomasi miten paljon valoa se antaa :) Hyvä siis ettei kokonaan luovuttu ikkunasta tuolla seinällä. Tuohon ikkunan ja yläkaapin väliin tulee vielä mikrolokero. Uusi mikro käytiinkin hakemassa tänään.

899825.jpg

Jääkaappi ja pakastinkaappi tulivat jo nekin. Taivaallista saada noin paljon jääkaappitilaa!!! Kesällä on pärjännyt kun ulkona terassilla on toinen jääkaappi, mutta talviaikaan siitä ei ole apua. Vanhat pakastimet menevät tavallaan kiertoon. Ikivanha, peritty autotallipakastin menee kaatopaikalle ja koiranruokapakastin eteisestä tyhjennetään ja jätetään varalle aittaan, muttei laiteta päälle. Barffisapuskaa saa onneksi Sarin putiikista viiden kilsan päästä haettua vaikka kuinka usein, niin ei tarvitse pitää isoa varastoa kotona :)

899827.jpg

Tässä on tila uusille kylmäkoneille.

899828.jpg

Tässä vielä kuva ala-aulaan päin. Kyllä nyt riittää kaappitilaa... vaikkei se ole ollenkaan vaikeata saada täyteen ;)

Seinämateriaalitkin on vihdoin päätetty! Kävimme hakemassa listaa huuvan reunaan ja näimme mallin todella kauniista puolipanelista, helmipanelia nimeltään. Se käsitellään valkolakalla niin että se kuultaa puunväriä kauniisti läpi. Samalla metodilla appiukko maalasi pari vuotta sitten työhuoneen panelit. Sitä siis seinien alaosiin vähän päälle metrin korkeudelle ja siitä ylöspäin maalataan. Katto aiotaan niinikään maalata valkolakalla. Ja niistä aikoo muuten selviytyä ikioma kokkipoikani :)