HALUATKO 100 EUROA?!!

Tiedättehän, että tekisitte koissunne kasvattajatädin hyvin hyvin iloiseksi jos käyttäisitte lemmikkinne PEVISA-tutkimuksissa. Jalostuskoirille nuo tutkimukset ovat pakolliset, mutta mitä enemmän kasvattaja saa terveystietoja myös pentuesisaruksista, sitä varmemman kuvan se antaa siitä, millaista jälkeä pentueen vanhemmat ovat jättäneet.

Koiran pitää olla tutkimuksiin mennessään vähintään vuoden ikäinen ja jos tutkimukset suoritetaan ennen sen toista syntymäpäivää, palautan koiran kauppahinnasta 100 euroa kiitokseksi osallistumisestanne terveystietojen saamiseen pentueesta. Harmillisen harva on tähän tilaisuuteen tarttunut, joten kovasti toivoisin, että saisin palauttaa useamman satasen tänä vuonna kuin edeltävinä vuosina.

Cockerspanielin PEVISA tarkoittaa lonkkakuvausta ja silmäpeilausta. Kultaisennoutajan PEVISAan kuuluu edellisten lisäksi kyynärkuvaus. Sopivassa kuvausiässä ovat tällä hetkellä Jalabelle L-, M- ja N-pentueet.

Lonkkakuvia otetaan lähes kaikilla vähänkin isommilla ell-asemilla, todennäköisesti myös siellä, missä käytte rokotuksilla. Silmäpeilauksia Suomessa tekee noin parikymmentä lääkäriä, joten silmätarkastukseen voi olla pidempi matka. Monet ell-asemat järjestävät kuitenkin silmätarkastuspäiviä ja näiden lisäksi järjestetään eri puolilla Suomea joukkotarkastuksia (sekä silmien että lonkkien) joissa on lisäksi edullisemmat hinnat.  Autan mielelläni löytämään sen edullisimman kuvausvaihtoehdon ja paikallistamaan missä saatte kätevimmin silmätarkastuksen, joten soittakaa tai laittakaa sähköpostia jos mieleenne tulee mitä tahansa kysymyksiä.

Yllättäkääpä kasvistätinne ja käykää sankoin joukoin terveystutkimuksissa :)

Haastan jokaisen kasvattini iästä riippumatta käymään taipumuskokeessa!
Jos kasvattamani cockerspanieli tai kultainennoutaja läpäisee kuluvana vuonna taipumuskokeen, maksan ko. koemaksun teille takaisin!

edu-normal.jpg
Tässä näyttää mallia vesityöstä Edu, Jalabelle Jubilee Edition. Kerätkää porukka, menkää kimpassa, tehkää treffit taippareihin vaikka tulisitte eri puolilta Suomea. Kokeita järjestetään useita ympäri maan aina syksyyn saakka.

Taipumuskoe ei vaadi harjoittelua, siinä testataan kirjaimellisesti koiran taipumuksia, ei ankaran treenaamisen tuloksia. Kaksi asiaa kannattaa varmistaa. 1. Että koira ui ja osaa mennä veteen / nousta vedestä ns. syvästä rannasta (jossa ei siis voi kahlata veteen) ja noutaa vedestä riistapukin (eli puukapulan johon on kiinnitetty riistalinnun siipiä) kuten Edu tekee kuvassa.

2. Että koira uskaltaa irtaantua omistajastaan vieraassa metsämaastossa (taipumuskokeessa ei kuljeta poluilla vaan "umpimetsässä") eikä pelkää laukausta. Useamman koiran perheessä kannattaa irtaantumisen varmistaakseen mennä metsään kuljeskelemaan vain tämän taippareihin menossa olevan koiran kanssa ja jättää muu lauma kotiin. Laumassahan kaikki irtaantuvat, yksin ollessa ilman lauman tukea eivät välttämättä uskallakaan.
Taipparit on hauska päivä yhdessä koiran kanssa siitä ja sen toimintatavoista uutta oppien :)